Kilpailuohje

Tervetuloa Jätkänkynttilä Ski Marathoniin Rovaniemelle 16.3.2024!

Kilpailun hiihtotapa on VAPAA, reitille ajetaan myös yksi perinteisen ura.

 

KILPAILUTOIMISTO & LÄHTÖNUMEROT

Intersport Rovaniemi: 15.3. Perjantai 14:00 -19:00

Kauppakeskus Rinteenkulma

Koskikatu 25, 96200 Rovaniemi

Ounasvaaran Hiihtostadion: 16.3. Lauantai 8:00 -10:00

Taljatie 1, 96600 Rovaniemi

 

KISABUSSI

Kisabussi kulkee ennen ja jälkeen kilpailun kaupungin keskustasta hiihtostadionille seuraavan aikataulun mukaisesti:

8:45, 9:45, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00

Lähtöpaikkana Hotel Santa Claus. 

Voit varata paikkasi kisabussiin lipunoston yhteydessä tai kilpailutoimistossa mikäli lippuja on vielä saatavilla. Hinta 7 €. Kilpailija ilmoittaa kilpailutoimistossa sen bussin lähtöajan, johon haluaa mennä.

KILPAILUNUMERO (NUMEROLIIVI)

Jokaisessa numeroliivissä on ajanottosiru teipattuna sisäpuolelle. Liivi tulee pukea niin, että siru on hiihtäjän rintakehän puolella. Näin voidaan varmistua, että matkaan käyttämäsi aika rekisteröityy oikein!

KILPAILUN AIKANA

Suksien vaihtaminen kilpailun aikana on kielletty.

REITTI

Lähtö: Hiihtostadion, Taljatie 1, 96600 Rovaniemi

Maali: Lordi-aukio, Maakuntakatu 29-31, 96200 Rovaniemi

Kilpailun 42,2 kilometrin matka starttaa hiihtostadionilta klo 10.00 ja kulkee Koskenkylän kautta Sierijärvelle ja edelleen Jokkavaaraan, Kurijärvelle ja Ounasvaaran kautta Jätkänkynttilän sillan yli Rovaniemen keskustaan.

21km matka lähtee hiihtostadionilta klo 11.00 ja kulkee Koskenkylän kautta Ounasrinteelle ja Ounasvaaran kautta Jätkänkynttilän sillan yli maaliin Rovaniemen keskustaan. 

 Huomioithan muut hiihtäjät! Tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Pysy oikealla. Ohittaessasi varmista, ettei takanasi ole ketään ja ohittamiselle on tilaa.

 

LÄHTÖRYHMÄT

Kilpailun järjestäjällä on oikeus jakaa hiihtäjät lähtöryhmiin kilpailun lähdössä.

 

JUOMA- JA HUOLTOPISTEET  42,2 & 21 KM 

42,2 KM              

KM 6,3 Koskenkylä              

KM 15,4 Sierijärvi        

KM 23,7 Kurivaara

KM 31,7 Toramo

KM 37,3 Lappi-areena

Maali Lordi aukio 

21 KM

KM 6,3 Koskenkylä

KM 15,3 Lappi- areena

Maali Lordi aukio

Reitin varren huoltopisteillä on tarjolla vettä, mehua, Nosht urheilujuomaa ja muita matkantekoa edistäviä ravinteita mm. suolakurkkuja, rusinoita, Jollos vauhtikarkkeja, banaania, mustikkamehua, suklaata ja kolajuomaa. Kaikilla huoltopisteillä ei ole kuitenkaan kaikkia listan tuotteita.

Maaliintulon jälkeen tarjolla kattava lounas Hotelli Santa Clausin tiloissa kilpailijoille jaettua ruokalippua vastaan.

 

ROSKAAMINEN KIELLETTY

Roskat voi tiputtaa huoltopisteille niille varatuille paikoille.

Reitille roskaaminen johtaa kilpailusta hylkäämiseen.

 

AIKARAJOITTEET 42,2 & 21 KM

Maali sulkeutuu klo 16:00

 

SAUVA- JA VOITELUPALVELU

Sauvarikon sattuessa saatavilla on varasauvoja lähdössä sekä huoltopisteillä.

Voitelupalvelu avoinna 11.-15.3 klo 10-19 Intersport Rovaniemi, Kauppakeskus Rinteenkulma, Koskikatu 25

 

REITTIMERKINNÄT

Jätkänkynttilä Ski Marathonin reitti merkitään 5 kilometrin välein. Reittimerkinnät osoittavat maaliin jäljellä olevaa matkaa.

 

HÄTÄTILANTEET & ENSIAPU

Ensiapu ja hoitohenkilökunta sijaitsevat lähtö- ja maalialueilla sekä reitin varrella. Puhelinnumero ensiaputilanteissa ja muissa ensiapuasioissa: 040-7731658. Tämä numero on käytössä vain 16.3. kello 9:30-16:00 välisenä aikana. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112 ja kerro seuraavat tiedot:

 • Jätkänkynttilä Ski Marathon –hiihtokilpailu
 • Tapahtumapaikka reitin varrella, huomioi reitin varrella olevat kilometrimerkinnät
 • Vamman laatu ja tieto tapahtuneesta

Pelastushenkilökunnalla on oikeus keskeyttää kilpailijan osallistuminen, jos he epäilevät tästä aiheutuvan vaaraa osallistujan omalle tai muiden terveydelle. Suosittelemme myös, että lataat 112 sovelluksen älypuhelimeen. Sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu paikantuu soittopaikkaan ja apu on nopeammin perillä kohteessa.

 

KILPAILUN JÄLKEEN

Maaliviivan ylitettyäsi, matkaan käyttämäsi aika rekisteröidään. Maali sulkeutuu kello 16:00. Keskeyttäneiden on ilmoitettava keskeytyksestä kilpailutoimistoon maalialueella ja +358405475327.

 

MITALI

Jokainen osallistuja palkitaan osallistumisestaan mitalilla maaliin saapuessaan.

 

PROTESTOIMINEN

Protesti, joka on tehty 60 minuutin sisällä ensimmäisestä maaliin saapujasta käsitellään IWO-sääntöjen mukaisesti. Protestin käsittely- maksu on 94€. Harrastajaluokissa protestoiminen on mahdollista 48 tuntia viimeisestä maaliin saapujasta. Protestin käsittelymaksu on 50€ ja se käsitellään juryn toimesta.

 

TAVAROIDEN SÄILYTYS JA KULJETUS

Lähtöpaikalla on mahdollisuus jättää tavaroita säilytykseen. Tavarat tulee laittaa niille osoitettuun pussiin tai numerolla merkittyyn reppuun. Tavarat kuljetetaan kilpailun maalialueelle järjestäjän toimesta. Osoitus kilpailuun osallistumisesta lähtönumeron muodossa on edellytys säilöttyjen tavaroiden luovuttamiselle. Kilpailijat jättävät tavarat säilytykseen omalla vastuullaan. Pakkaathan tavarasi huolellisesti.

 

SUKSINARIKKA

Kilpailun maalissa on suksinarikka, johon voi jättää välineet ruokailun ja saunan ajaksi. Nouto tapahtuu numeroa esittämällä. Suksinarikka sulkeutuu klo 17:30

Suksinarikkaa varten osallistujille jaetaan tarra, joka tulee olla liimattuna valmiiksi sukseen, mikäli osallistuja haluaa käyttää narikan palveluja.

Suksien ja sauvojen vieminen hotellin sisätiloihin EI ole sallittu.

 

WC/SUIHKU/SAUNA

WC ja pukuhuoneet ovat kilpailijoiden käytettävissä ennen kilpailua hiihtostadionilla.  Kilpailijoille on tarjolla sauna ja pesutilat maalin läheisyydessä hotelli Santa Clausin tiloissa. Miesten sauna 5. kerros (kaksi erillistä saunaa), naisten sauna 6. kerros. Saunakäytävältä voit ostaa juomia ja tarvittaessa vuokrata pyyhkeen mikäli sinulla ei ole omaa pyyhettä mukana.

 

RUOKA JA JUOMA

Osallistujille on ruokailulippua vastaan tarjolla kattava lounas osana osallistumismaksua ravintola Gaissassa, hotel Santa Clausin tiloissa klo 12-16. Otathan yhteyttä suoraan ravintolan henkilökuntaan mikäli sinulla on ruoka-aine allergioita.

 

PALKINTOJENJAKO

Molempien matkojen palkintojenjako tapahtuu kilpailun päätyttyä klo 19:00 maalin läheisyydessä sijaitsevissa Hotel Santa Clausin tiloissa, Kirnu-tilassa, Gaissaa (ravintolaa) vastapäätä.

Iltaa voi jatkaa sujuvasti palkintojenjaon jälkeen alakerran ravintola Zoomitissa.

Kaikki osallistujat osallistuvat arvokkaiden tavarapalkintojen arvontaan. Arvontapalkinnon voittaminen edellyttää läsnäoloa palkintojenjaossa!

 

PALKINNOT

42km matkalla nopeimmat naiset ja miehet palkitaan rahapalkinnoin seuraavasti:

1. 750€

2. 500€

3. 250€

21km matkalla palkitaan kolme nopeinta naista sekä miestä.

  Kaikkien osallistujien kesken arvomme arvokkaita tavarapalkintoja.

   

  LÖYTÖTAVARAT

  Löytötavaroita voi tiedustella tuntomerkkejä vastaan suksinarikasta ja maanantaina Löytötavara toimistosta 0600 03392.

   

  OSANOTTAJANMUUTOS TAI OSANOTON PERUUTTAMINEN

  Osanottajanmuutoksesta kilpailunjärjestäjä perii käsittelymaksun 25€. Mikäli osannottaja haluaa peruuttaa osanottonsa ylivoimaisen esteen takia, on siitä ilmoitettava kirjallisesti sähköpostilla 10.3 mennessä jsm.ilmoittautuminen@gmail.com, tällöin osallistuja on oikeutettu 50% palautukseen maksamastaan osanottomaksusta. Osallistuja on oikeutettu siirtämään osanottonsa vuodelle 2025.

   

  KILPAILUN PERUUTTAMINEN

  Mikäli kilpailu ylivoimaisen esteen tai olosuhteiden vuoksi joudutaan peruuttamaan, varaavat järjestäjät itselleen oikeuden pidättää 50% osanottomaksusta.

  JÄRJESTÄJÄ PIDÄTTÄÄ OIKEUDET MUUTOKSIIN.